Hírek


Kezdetét vette a téli merülési gyakorlatok időszaka
2019. december 01. 12:45

A Határszél Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai az elmúlt hétvégén Gyékényesen, a Kotró tavon ismét a víz alá buktak, ezzel megkezdték a téli merülési gyakorlatok időszakát.

Jól ütöttek a megyei versenyzők
2019. november 30. 11:45

Második alkalommal rendezte meg a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az Országos Tűzoltó Asztalitenisz Tornát, melynek idén is a paksi ASE csarnok adott otthont. A Baranya megyei versenyzők szép eredményeket értek el.

Legyünk figyelmesek advent idején is!
2019. november 29. 12:28

Vasárnap gyújtjuk meg az első gyertyát az adventi koszorún. Ezzel a gesztussal kezdetét veszi az ünnepi készülődés, a várakozás időszaka. Egy kis odafigyeléssel elkerülhetjük, hogy a tűzoltókra várakozás időszaka legyen.

Oszlopnak hajtott az autó
2019. november 29. 11:41

Tegnap Dunaszekcsőn egy személygépkocsi az úttesten megcsúszott és a szemközti oldalon lévő villanyoszlopnak csapódott. Az autóban ketten utaztak.

Védelmi igazgatási felkészítésen vettek részt a megye polgármesterei
2019. november 27. 13:32

Kedden a Baranya Megyei Kormányhivatalban került sor a polgármesterek és a kijelöl közbiztonsági referensek honvédelmi, katasztrófavédelmi és rendvédelmi felkészítésére.

Ülést tartott a területi tűzmegelőzési bizottság
2019. november 27. 13:22

Hétfőn tartotta második féléves ülését a Baranya Megyei Tűzmegelőzési Bizottság. A területi sajátosságokat szem előtt tartó, munkaterve szerint programozottan, illetve szükség szerint - az évszakhoz kötődően - tűzmegelőzési tájékoztatókat kiadó, a megye lakosságát, a gazdaságot időszerű figyelmeztetésekkel és hasznos tanácsokkal ellátó testület a 2019. évben végzett tevékenységét értékelte.

Megyei tűzoltók is részt vettek a kötéltechnikai versenyen Kínában
2019. november 27. 13:18

Vasárnap véget ért a kínai ShenZhen városban megrendezett, háromnapos GrimpDay Asia kötéltechnikai verseny, amelyen tizennyolc, kötéltechnikai mentést végző csapat mérte össze tudását. Magyarországot a versenyen a HUNOR Mentőszervezet nyolcfős versenycsapata képviselte, amely egy teljes éven át tartó felkészülés után, az európai megméretésen nyert kvalifikációval jutott ki a világ egyik legrangosabb kötéltechnikai versenyére.

Kigyulladt a hűtőszekrény
2019. november 26. 11:40

Tegnap délután Pogányban, vélhetően a hűtőszekrény meghibásodása miatt tűz keletkezett egy családi ház alsó szintjén.